Chrupiące placki ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże ziemniaki

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    250 ml
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Oczyszczone ziemniaki trzemy – 4 na dużych oczkach , 1 na małych.

Odciskamy nadmiar soku.

Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę , 2 jajka , mąkę i przyprawy.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

Odsączamy na papierowym ręczniku.

Zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

V_kuchareczka

03.02.2014 09:53
bardzo smaczne

Milka100

03.02.2014 07:33
apetyczne i chrupiące

Wiesława1

03.02.2014 07:10
Bardzo lubię

Konczi

03.02.2014 06:49
ja również uwielbiam takie, chrupiące mogłabym jeść bez dodatków

gosia1988

03.02.2014 06:40
uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat