Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące, pikantne nugetsy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
płatki kukurydziane 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
jajko 2 sztuka
olej do smażenia 1/4 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące, pikantne nugetsy

Mięso pokroić na długie paski. Przełożyć do miski, zalać oliwą i dodać wszystkie przyprawy, oprócz słodkiej papryki. Mięso dokładnie natrzeć i odstawić na noc do lodówki (lub przynajmniej na kilka godzin). Płatki kukurydziane rozgnieść w woreczku za pomocą wałka. Wysypać do miski i dodać bułkę tartą, dodać paprykę słodką i dokładnie wymieszać. Jajko roztrzepać. Dodać do niego mięso i odstawić na około 30 minut. Paski mięsa panierować w płatkach z bułką i smażyć z obu stron na rumiano na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 07.03.2014 08:12
mogłabym ich zjeść tonę! pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak