Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące pierożki won ton

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto won ton 1/2 opakowania
pieczarki 4 sztuki
kapusta kiszona 100 gram
cebula 1/2 sztuki
mięso z kurczaka 100 gram
jajko 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące pierożki won ton

Kroki postępowania

1
parki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy
Krok 1 - chrupiące pierożki won ton foto
2
kapustę kiszoną odciskamy i gotujemy aż zmięknie, następnie wyciskamy z wody i dodajemy do podsmażonych pieczarek, dodajemy także ugotowane mięso drobiowe (może być z zupy) doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - chrupiące pierożki won ton foto
3
jajko roztrzepujemy
Krok 3 - chrupiące pierożki won ton foto
4
ciasto won ton smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na nim farsz
Krok 4 - chrupiące pierożki won ton foto
5
zlepiamy pierożki w trójkąty i smażymy na oleju
Krok 5 - chrupiące pierożki won ton foto
6
każdy z pierożków po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym aby wchłonął nadmiar tłuszczu
Krok 6 - chrupiące pierożki won ton foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.07.2014 13:51
jak pysznie wyglądają
Stenka 06.07.2014 21:51
apetycznie wyglądają
Aleksandra/Olcia 06.07.2014 21:24
mniam mniam
asiczekz 06.07.2014 20:49
wyglądają baaaaaardzo apetycznie
Noruas 06.07.2014 20:34
super! muszę wyprobować
idealme 06.07.2014 20:04
fajne pierożki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak