chrupiące pierożki won ton

chrupiące pierożki won ton

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto won ton

    1/2 opakowania
  • pieczarki

    4 sztuki
  • kapusta kiszona

    100 gram
  • cebula

    1/2 sztuki
  • mięso z kurczaka

    100 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - chrupiące pierożki won ton foto
parki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy
Krok 2 - chrupiące pierożki won ton foto
kapustę kiszoną odciskamy i gotujemy aż zmięknie, następnie wyciskamy z wody i dodajemy do podsmażonych pieczarek, dodajemy także ugotowane mięso drobiowe (może być z zupy) doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Krok 3 - chrupiące pierożki won ton foto
jajko roztrzepujemy
Krok 4 - chrupiące pierożki won ton foto
ciasto won ton smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na nim farsz
Krok 5 - chrupiące pierożki won ton foto
zlepiamy pierożki w trójkąty i smażymy na oleju
Krok 6 - chrupiące pierożki won ton foto
każdy z pierożków po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym aby wchłonął nadmiar tłuszczu

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

07.07.2014 13:51
jak pysznie wyglądają

Stenka

06.07.2014 21:51
apetycznie wyglądają

Aleksandra/Olcia

06.07.2014 21:24
mniam mniam

asiczekz

06.07.2014 20:49
wyglądają baaaaaardzo apetycznie

Noruas

06.07.2014 20:34
super! muszę wyprobować

idealme

06.07.2014 20:04
fajne pierożki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat