Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kurczaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 piersi
sól do smaku 3/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
jajko 1 na ciasto
sól do smaku 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
mąka pszenna 3/4 szkl
mleko 1/3 szkl
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kurczaczki

Przygotowanie:

Piersi oczyścić ,umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki przełożyć do miski dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia próżniowego i włożyć na 3 godziny do lodówki. Ciasto: wszystkie składniki przełożyć do garnka ,wymieszać. Ciasto powinno być gęste ,żeby nie spływało. Dodać przyprawione kawałki piersi i wymieszać. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju Smażymy około 8-10 min .w zależności jak duże mamy kawałki mięsa. Podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem. Jeżeli lubimy na ostro możemy dodać więcej ostrej papryki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak