Chrupiące kotleciki z kurczaka, boczku i oliwek zielonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka ugotowana

    80 g
  • ser żółty

    50 g
  • oliwki zielone

    50 g
  • mieszanka orzechowa

    4 łyżki
  • pietruszka zielona

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • boczek

    40 gotowany
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszanki orzechowa : drobno posiekane w równych proporcjach: migdały, pestki dyni, orzech włoski, starty suchy chleb pełnoziarnisty

Kurczaka i boczek kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy starty na tarce żółty ser, posiekane drobno oliwki, pietruszkę, tymianek, mieszankę orzechową, pieprz i jajka, dokładnie mieszamy, formujemy 4 kotleciki, smażymy na oleju na złoty kolor.

Kotleciki podajemy z sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 20.10.2016 13:13
Z orzeszkami, alb migdałkami na pewno fajnie chrupią.
Ewa104 02.08.2013 15:41
Ciekawa wersja kotlecików.Nietypowa-podoba mi się.
Janina 02.08.2013 14:49
Ciekawy zestaw składników;)
msmors 02.08.2013 13:35
pyszny obiadek
wiola333 02.08.2013 13:30
bardzo pyszne danie
Kuchenka 02.08.2013 12:28
ładnie wygląda to jedzonko
Magula 02.08.2013 12:15
Pyszny przepisik
halina17 02.08.2013 12:15
Smaczne kotleciki.
Konczi 02.08.2013 12:04
smaczne połączenie składników :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat