Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kolorowe bagietki

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 4 (długość 25cm)
jajko 4
mleko 100 ml
cebula 1/2
ząbek czosnku 1
szczypiorek 1/2 pęczek
szynka gotowana 150 g
papryka czerwona 1
ser żółty 200 g
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Porada

Domowe chrupiące bułeczki nadziewane farszem jajecznym z papryką, szynką, aromatyczną cebulką z wyrazistym czosnkiem, zapieczone serem i posypane świeżym szczypiorkiem to doskonały pomysł na szybkie i smaczne śniadanie.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kolorowe bagietki

Kroki postępowania

1
Z każdej bagietki lekko ściąć wierzch i wydrążyć środek.

Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek. Całość chwilę przesmażyć.
Krok 1 - Chrupiące kolorowe bagietki foto
2
Do miski wybić jajka, dodać mleko, dokładnie roztrzepać. Następnie dodać podsmażoną szynkę z cebulą i czosnkiem, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany szczypiorek i połowę startego żółtego sera. Całość doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Chrupiące kolorowe bagietki foto
3
Do każdej wydrążonej bagietki nałożyć farsz, posypać pozostałą ilością żółtego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20-25 minut. Podawać posypane szczypiorkiem.
Krok 3 - Chrupiące kolorowe bagietki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 16.09.2016 21:40
i to się nazywa coś z niczego, pyszne
jagoda5913 15.09.2016 10:25
pyszne śniadanie
dodi 15.09.2016 10:17
apetycznie wyglada
sezamek 15.09.2016 09:37
zwykła bułka, a jak się prezentuje, super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak