Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kokoski

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
cukier trzcinowy 1/2 szkl
masło 1/2 kostki
wiórki kokosowe 1/2 szt
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kokoski

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy szczyptę soli, cukier, proszek, sodę i wiórki. Mieszamy. Dodajemy zimne masło i siekamy.
Krok 1 - Chrupiące kokoski foto
2
Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Krok 2 - Chrupiące kokoski foto
3
Ciasto dzielimy na mniejsze części i rozwałkowujemy na ok 1/2 cm. Wycinamy ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Chrupiące kokoski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 14.12.2016 08:50
wszystko co jest z wiórkami uwielbiam
slodkieniebo 08.11.2015 18:32
Uwielbiam smak kokosa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak