Chrupiące kokoski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 1/2 szkl
  • cukier trzcinowy

    1/2 szkl
  • masło

    1/2 kostki
  • wiórki kokosowe

    1/2 szt
  • proszek do pieczenia

    1/3 łyżeczki
  • soda oczyszczona

    1/3 łyżeczki
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrupiące kokoski foto
Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy szczyptę soli, cukier, proszek, sodę i wiórki. Mieszamy. Dodajemy zimne masło i siekamy.
Krok 2 - Chrupiące kokoski foto
Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Krok 3 - Chrupiące kokoski foto
Ciasto dzielimy na mniejsze części i rozwałkowujemy na ok 1/2 cm. Wycinamy ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 14.12.2016 08:50
wszystko co jest z wiórkami uwielbiam
slodkieniebo 08.11.2015 18:32
Uwielbiam smak kokosa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat