Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kąski wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 3 łyżki
sok pomarańczowy 2 łyżki
miód 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sos chili 2 łyżki
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka kukurydziana 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 3-4 łyżki
mięso wieprzowe bez kości 30 dkg
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kąski wieprzowe

Mięso kroimy w cienkie paseczki. Składniki na marynatę mieszamy ze sobą, czosnek dodajemy przeciśnięty przez praskę. Do marynaty dodajemy mięso, wkładamy do lodówki najlepiej na ok 2 godziny. Po tym czasie na rozgrzaną patelnię dajemy kawałki mięsa ( nie musimy dodawać oleju, bo był w marynacie). Obsmażamy mięso. Usmażone mięso przekładamy na talerz, żeby wystygło.

Ciasto: Z podanych składników robimy ciasto, konsystencją ma być troszkę gęściejsze niż na naleśniki.

Kawałki mięsa obtaczamy w cieście. Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Kąski można podawać jako przekąskę lub do obiadu np. z ryżem

Smacznego!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 02.02.2014 17:24
Pychota :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak