Chrupiące gofry z kremem kasztanowo – waniliowym

Chrupiące gofry z kremem kasztanowo – waniliowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 g
  • mąka

    250 g
  • jogurt

    250 g
  • cukier

    2 łyżki
  • jajka

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • krem kasztanowy z wanilą

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy.

Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem.

Białka ubijamy z solą na sztywną pianę.

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

Do miski wkładamy utarte żółtka, mleko, mąkę i rozpuszczoną margarynę.

Wszystko miksujemy.

Na koniec dodajemy pianę z białek.

Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy cienko olejem.

Wlewamy porcję ciasta i rozsmarowywujemy.

Pieczemy aż gofry nabiorą złotego koloru.

Gotowe smarujemy kremem i zajadamy ciepłe!

Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

msmariusz

10.09.2013 23:27
smacznie się prezentuje

reniatka

04.09.2013 12:37
mniam boskie gofry

eMMe

27.08.2013 20:37
Super gofry:)

Megg

27.08.2013 13:08
rewelacyjne gofry

Mysiunia

27.08.2013 12:27
na takie gofry bym się z chęcią skusiła :)

Renata

27.08.2013 11:28
apetycznie wygląda

sanielcia

27.08.2013 11:23
Ale pyszne gofry

Agnieszka-87-25

27.08.2013 11:21
przepyszne

probofka

27.08.2013 10:35
paluszki lizać

Sylwia26

27.08.2013 10:03
ale smakołyki :) mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat