Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHRUPIĄCE DOMOWE ZAPIEKANKI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 4 szt
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
masło do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: CHRUPIĄCE DOMOWE ZAPIEKANKI

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, doprawiamy solą i smażymy do wypuszczenia wody. W między czasie obieramy cebulę, kroimy w piórka i dodajemy do pieczarek. Po usmażeniu studzimy.
Krok 1 - CHRUPIĄCE DOMOWE ZAPIEKANKI foto
2
Bagietki kroimy wzdłuż i jeszcze na pół, smarujemy masłem i rozkładamy na nich przestudzone pieczarki. Posypujemy solą i pieprzem i wstawiamy do piekarnika na ok. 25-30 min.
Krok 2 - CHRUPIĄCE DOMOWE ZAPIEKANKI foto
3
Podajemy z ulubionym sosem, sałatką lub z ketchupem.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - CHRUPIĄCE DOMOWE ZAPIEKANKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.08.2013 16:10
wygladają apetycznie
adelajda 13.03.2013 17:20
domowe są najlepsze !
Poison1988 13.03.2013 16:28
uwielbiam domowe wyroby tego typu :)
Megg 13.03.2013 13:17
pychota taka domowa zapiekanka!!!!!!!!!!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak