Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 170 gram
margaryna 0,5
wiórki kokosowe 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier 1 szkl
jajko 3
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego

Kroki postępowania

1
Na stolnicy wysypujemy kleik ryżowy, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz oba cukry, wbijamy jajka i dodajemy miękką margarynę
Krok 1 - Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego foto
2
zagniatamy wszystkie składniki na jednolitą masę
Krok 2 - Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego foto
3
Z powstałego ciasta formujemy takie mini kluski śląskie i układamy je na papierze do pieczenia.
Krok 3 - Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego foto
4
Piekłam ok 25 minut w temperaturze 180*, po ostudzeniu gotowe do jedzenia
Krok 4 - Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 23.04.2013 13:47
Kiedyś robiłam podobne ciasteczka i były pyszne
Janina 23.04.2013 11:47
Bardzo smaczne ciasteczka
msmors 23.04.2013 11:15
dobry przepis
Lampencjo 23.04.2013 10:10
świetny pomysł na ciasteczka
kupiska 23.04.2013 10:03
o bardzo ciekay przepis... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak