Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące cheeseburgery

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 4 sztuki
kotlet mielony 2 sztuki
sałata lodowa 1 duży liść
pomidor 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
set topiony 4 plastry
musztarda według uznania
masło 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące cheeseburgery

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa umyć, ogórka i pomidory pokroić w plastry, cebulkę w drobną kosteczkę, liść sałaty porwać na cztery mniejsze kawałki. Kotlety mielone również pokroić w plastry (jest do świetny pomysł na wykorzystanie resztek z obiadu :))
Krok 1 - Chrupiące cheeseburgery foto
2
Bułki przekroić na pół i podpiec w piekarniku na funkcji grill aż będą chrupiące (2-3 minuty).
Krok 2 - Chrupiące cheeseburgery foto
3
Plasterki kotletów mielonych przesmażyć na maśle (ewentualnie podgrzać w mikrofalówce, z tym, że ja nie mam mikrofali, dlatego użyłam patelni).
Krok 3 - Chrupiące cheeseburgery foto
4
Układać wszystkie składniki na bułce według własnych upodobań (najlepiej jednak ułożyć ser na kotlecie, żeby lekko się roztopił). Do tego wszystkiego dodać ketchup i musztardę.
Krok 4 - Chrupiące cheeseburgery foto
5
Przykryć wszystko drugą częścią bułki i od razu serwować.

Smacznego! :)
Krok 5 - Chrupiące cheeseburgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.12.2013 20:01
bardzo apetyczny
JOANNA16 16.11.2013 19:04
pychota))))))
nutellla 14.11.2013 18:31
rewelacja ;)
aisoglam 14.11.2013 17:21
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak