Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące batoniki śniadaniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 100 g
żurawina suszona 100 g
orzechy laskowe 40 g
sezam 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące batoniki śniadaniowe

Płatki kukurydziane klasyczne rozgniatamy niezbyt drobno.

Żurawinę, orzechy i sezam umieszczamy w malakserze i miksujemy przez ok. 5-7 minut do utworzenia jednolitej pasty (czas zależy od mocy posiadanego malaksera).

Przygotowaną masę dodajemy do pokruszonych płatków i wyrabiamy do połączenia.

"Ciasto" dzielimy na 6 równych części, z każdej z nich zwilżoną dłonią formujemy batoniki.

Podajemy od razu lub po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak