Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące babeczki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastka w czekoladzie 350 gram
mąka pszenna 150 gram
jajko 4 sztuki
masło 50 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Po ubiciu masy z białek i żółtek polecam dalszą część wykonywać przy użyciu drewnianej łopatki, ponieważ przez to, że masa jest bardzo twarda, mikser może się spalić.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące babeczki.

Dowolne słodkie ciastka w czekoladzie kruszymy na proszek. Dodajemy do nich mąkę i mieszamy razem, dopóki nie będzie wyglądało jako jedność.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Następnie dodajemy żółtka i dalej mieszamy. W kolejnym kroku dodajemy proszek do pieczenia i po trochu sypiemy naszej mieszanki z ciastek i mąki. Na sam koniec dodajemy roztopione masło i mieszamy. Po wymieszaniu gotową masę dajemy do foremek na babeczki (wychodzi około 15 babeczek z jednej porcji) i pieczemy około 20 minut w temperaturze 175-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak