Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca sałatka z rzodkiewką i ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
ogórek zielony 1 szt.
cebula 1 szt.
jajko 2 szt.
pomidory 2 szt.
papryka czerwona 1/4 szt.
czosnek 1 ząbek
jogurt grecki 4-5 łyżek
sól
pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca sałatka z rzodkiewką i ogórkiem

Jajka ugotować na twardo. Ogórek obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę pokroić w plasterki, cebulę i paprykę w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać i pokroić w dużą kostkę. Gdy jajka będą zimne pokroić je także w dużą kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać go do jogurtu razem z szczyptą soli i pieprzu, wymieszać i dodać całość do sałatki i razem wszystko wymieszać. Sałatkę można posypać po górze szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.05.2016 16:33
pyszna,wiosenna,samo zdrowie
Ela15 05.04.2016 06:53
na pewno wspaniale smakuje
Jagódka77 03.03.2016 13:10
pyszna salatka
misia53 28.02.2016 22:48
ja również taką bardzo lubię
Wafelek2601 28.02.2016 08:54
Taką właśnie lubię
agnieszka214 27.02.2016 20:24
Naprawdę pychota
bertpvd 27.02.2016 20:07
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak