Chrupiąca salatka z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pól długiej bułki

  • oliwa

    0,5 szklanki
  • ząbek czosnku

    2
  • podwójna kurza piers gotowana lub pieczona

  • średnie pomidory

    4 sztuki
  • ogórek

  • sól, pieprz

  • anchois

  • bazylia

    3 łyzki
  • ocet winny

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić bulkę w drobną kostkę upiec w nagrzanym piekarniku na złoto. Ostudzić.
Przygotować sos mocno ucierając ocet lub sok, oliwe anchois i czosnek oraz bazylie, sol i pieprz. Pomidory obrać ze skórki wycisnąc płyn, miązsz pokloic w kostkę. Ogórek pokroić w taka samą kostkę, kurczaka pokroic w drobne paseczki. Wszystkie skladniki łacznie z grzankami wymieszać z sosem. Miske wyłozyc liscmi salaty, przełozyć sałatę na wierzch mozna posypac kilka poszatkowanych lisci bazylii

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat