Chrupiąca sałatka z kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    główka
  • jabłko

    1
  • boczek

    8dag
  • ocet

    2łyżki
  • olej

    2łyżki
  • pieprz

  • sól

  • natka z pietruszki

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć,pokroić w ćwiartki ,wyciąć głąb,liście poszatkować,włożyć do garnka.Wlać niewielką ilością wody ,posolić dusić na małym ogniu około 5min.Kapustę odcedzić na sitku,ostudzić.Włożyć do miski .Boczek pokroić w kostkę ,usmażyć na patelni.Dodac do niego octu ,ostudzić i wymieszać z olejem ,doprawić solą i pieprzem.Wymieszać z kapustą.Jabłko umyć pokroić na ćwiartki,usunąć gniazdo nasienne ,zetrzeć na grubej tarce ,wymieszać z kapustą .Natkę pietruszki ,szczypiorek,umyć ,osuszyc,drobno posiekać ,dodać do kapusty .Gotową sałatke przykryć odstawić na pół godz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 15.10.2011 16:30
smacznosc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat