Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca sałatka z kalafiora

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 główka
koperek 2 łyżki
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca sałatka z kalafiora

Kalafiora opłukać, odciąć twardą część i liście i włożyć do wrzącej, osolonej wody, postawić na ogniu i parzyć około 5 minut. Ma być tylko leciutko zblanszowany z zewnątrz, by potem chrupał.

Kalafiora osączyć z wody, osuszyć, ostudzić i podzielić na malutkie różyczki, włożyć je do miski. Dodać pozostałe składniki razem ze zmiażdżonymi w prasce ząbkami czosnku, zamieszać i przechowywać w lodówce aż do momentu podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak