Chrupiąca sałatka z czarnym ryżem

Chrupiąca sałatka z czarnym ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • ogórek świeży

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • oliwki czarne

    50 g
  • sos sałatkowy francuski Prymat

    1 op
  • sól

    1 łyzeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • grzanki

    50 tzatziki
  • ryż czarny

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Sałatę myjemy , rwiemy na kawałki.

Paprykę , pomidory , ogórki kroimy w kosteczkę.

Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Oliwki kroimy na pół.

Wszystko razem dokładnie , ale delikatnie mieszamy.

Przed podaniem posypujemy chrupiącymi grzankami i całość polewamy Sosem sałatkowym francuskim.

Zajadamy odrazu!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ao_12

17.09.2013 20:46
super sałatka, jeszcze nie jadłam czarnego ryżu

Czarnula87

17.09.2013 19:43
fajna lekka sałatka :)

Jusiaa

17.09.2013 18:16
super i tak kolorowo

2milutka

17.09.2013 18:03
jaka pyszna:)

patryska76

17.09.2013 17:57
Na pewno pyszna ;)

Ola1984

17.09.2013 17:55
Uwielbiam takie kolorowe sałatki.

noninka77

17.09.2013 17:47
Lubię takie kolorowe sałatki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat