chrupiąca sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    0,5 kg
  • boćwinka

    15 dag
  • ser gouda

    5 plastrów
  • pieczywo tostowe

    3 kromki
  • jogort naturalny

    30 ml
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • masło

    2 łyżki
  • kolendra cała

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

tosty pokroić na małe kostki czosnek obrać posiekać rozgrzać tłuszcz usmażyć na nim czosnek około 1 min następnie dodać grzanki i smażyć na złoty kolor kapustę pokroić na drobno boćwinkę obrać następnie zetrzeć na grubszych oczkach ser przepołowić z soku cytryny jogurtu zrobić sos doprawić solą i pieprzem i kolendrą wszystkie składniki włożyć do głębszego naczynia polać sosem posypać grzankami szczypiorkiem i kolendrą resztę sosu wlać do osobnego naczynia sałatka jest najlepsza zaraz po zrobieniu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 10.11.2012 08:26
fajny przepis na sałatke;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat