Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    6 sztuk
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • płatki kukurydziane

    1 szklanka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • mąka kukurydziana

    do panierowania
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz cytrynowy

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce foto
Mrożone filety rozmrozić,osuszyć ręcznikiem papierowym,oprószyć grubo pieprzem cytrynowym. Płatki kukurydziane przesypać do woreczka foliowego pokruszyć drobniutko.
Krok 2 - Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce foto
Por umyć posiekać drobno nożem wymieszać z płatkami i bułką tartą. Jaja rozkłócić widelcem z solą Rybę panierować kolejno w mące kukurydzianej jajku i na końcu w porowo-kukurydzianej panierce.
Krok 3 - Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce foto
Smażyć na rozgrzanym oleju ryżowym lub roślinnym z obu stron na rumiano. podawać z surówką z kapusty kiszonej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dagita 11.07.2014 17:50
Bardzo dobra ryba a panierka bombowa! Polecam wszystkim kto jeszcze takiej nie jadł :)
PIOTR11 04.04.2014 09:12
pomysłowo zrobiona
DorotaZ 03.04.2014 19:11
Ciekawa panierka:)
mysza75 03.04.2014 15:57
jaka fajna panierka chrupiąca
halina17 03.04.2014 09:59
Uwielbiam ryby.
berys18 03.04.2014 08:03
świetny pomysł na rybę
Zdzisław 02.04.2014 16:51
ryba z panierką wygląda smacznie a te niebieskie cytrynki są fajne....
Marta1986 02.04.2014 14:45
pyszna rybka
Renata9 02.04.2014 14:28
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat