Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca potrawka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
rzodkiewka 10 sztuk
masło 2 łyżki
śmietana 0,5 łyżki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Porada

Te duszone warzywa podajemy na ciepło i zjadamy z chlebem

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca potrawka

Pieczarki płuczemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dokładamy do nich rzodkiewki pokrojone w ćwiartki oraz pokrojone w paseczki liście rzodkiewek. Razem smażymy około 5 minut. Zabielamy śmietaną i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.07.2015 00:02
smaczny dodatek do obiadu
Smaczna_B 17.06.2015 16:27
przepyszna!!!!
mariuszek8 17.06.2015 09:50
coś innego i bardzo smakowitego :)
Klausia 13.04.2015 21:59
Ale zestawienie :D
Futka 01.02.2015 08:26
Ciekawe i smakowite połączenie :)
Babeczka35 01.02.2015 08:02
Bardzo pysznie:)
gosia561 01.02.2015 02:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak