Chrupiąca panierowana parówka

Chrupiąca panierowana parówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa parówkowa

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • przyprawa w płynie

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrupiąca panierowana parówka foto
Parówkę obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Krok 2 - Chrupiąca panierowana parówka foto
Do jednego talerza wbijamy jajko i roztrzepujemy je widelcem, dodajemy przyprawę w płynie. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.
Krok 3 - Chrupiąca panierowana parówka foto
Krążki parówki obtaczamy najpierw w jajku.
Krok 4 - Chrupiąca panierowana parówka foto
Następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5 - Chrupiąca panierowana parówka foto
Na patelni rozgrzewamy olej, na gorący wkładamy panierowane krążki parówki.
Krok 6 - Chrupiąca panierowana parówka foto
Smażymy z obu stron do zrumienienia.
Krok 7 - Chrupiąca panierowana parówka foto
Usmażone krążki wykładamy na ręcznik papierowy, żeby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Gorące chrupiące parówki podajemy jako dodatek do obiadu lub przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat