Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca kolba kukurydzy okraszoną bułką tartą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kolba kukurydzy 4 sztuki
cukier 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
masło 80 g
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Gotowana słodka kukurydza okraszona bułką tartą z masełkiem to ciekawy pomysł na łatwą w przygotowaniu przekąskę.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca kolba kukurydzy okraszoną bułką tartą

1.
Kukurydzę obrać z zielonych liści. Do dużego garnka wlać około 2 litrów wody, wsypać sól, cukier, zagotować i włożyć kolby kukurydzy tak aby całe były przykryte wodą. Gotować do miękkości.
2.
Masło roztopić na patelni, dodać bułkę tartą i lekko zrumienić cały czas mieszając.
3.
Ugotowaną kukurydzę podawać z przygotowaną zasmażką z bułki tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak