Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
grzanki 1/2 szklanka
boczek wędzony 10 dag
masło 1 łyżka
sól
pieprz
szczypiorek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca jajecznica

Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle i dodajemy grzanki. Kiedy lekko się zarumienią dodajemy rozkłócone jajka, posiekany szczypiorek, przyprawy. Całość mieszamy na niewielkim ogniu aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.12.2011 11:38
pyszne śniadanko
Goya 16.01.2011 14:11
też taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak