Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca fasolka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 200 Gram
pestki dyni 1 Garść
masło 1 Łyżka
oliwa Kilka Kropel
cebula 1 Sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca fasolka

Kroki postępowania

1
Fasolke gotujemy w osolonej wodzie aż trochę zmięknie.
Krok 1 - Chrupiąca fasolka foto
2
Odcedamy ją i płukamy pod zimną wodą
Krok 2 - Chrupiąca fasolka foto
3
Siekamy pestki z cebulą. Całość wrzucamy na rozgrzane masło i oliwę i podsmażamy.
Krok 3 - Chrupiąca fasolka foto
4
Gdy fasolka będzie miękka a cebulka podsmażona, zdejmujemy ją z ognia.
Krok 4 - Chrupiąca fasolka foto
5
Całość doprawiamy.
Krok 5 - Chrupiąca fasolka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 04.04.2015 22:15
Lubię :-)
Cynamonka 04.04.2015 20:51
Smaczny dodatek do obiadu :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak