Chrupiąca cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt.
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jajko

    2 szt.
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie umyć, pokroić na centymetrowa plastry, posypać solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z mąką, mlekiem i kostką rosołową. Ciasto musi mieć gęstszą konsystencje niż ciasto naleśnikowe. Plastry z cukinii maczamy w cieście z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kotlet 12.07.2011 23:39
rewelacja
stokrotka 20.06.2011 16:07
lubię cukinię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat