Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 szt.
mąka pszenna 1 szklanka
kostka rosołowa 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca cukinia

Cukinie umyć, pokroić na centymetrowa plastry, posypać solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z mąką, mlekiem i kostką rosołową. Ciasto musi mieć gęstszą konsystencje niż ciasto naleśnikowe. Plastry z cukinii maczamy w cieście z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 12.07.2011 23:39
rewelacja
stokrotka 20.06.2011 16:07
lubię cukinię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak