Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciabatta
1-2 sztuki -
pomidory
2-3 sztuki -
czosnek
2 ząbki -
czarne oliwki Smak
3-4 łyżki -
oliwa
50 mililitrów -
bazylia świeża
kilka sztuk -
Sól morska jodowana Prymat w młynku
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sposób przygotowania
Pokroić ciabattę na kromki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kosteczkę. Oliwki pokroić.
Obrać ząbki czosnku. Jeden ząbek czosnku przekroić i natrzeć nim kromki ciabatty. Pozostałe ząbki czosnku drobno posiekać.
W misce wymieszać pokrojone pomidory, czosnek, dodać łyżkę oliwy, sól i pieprz.
Skropić oliwą i zgrilować w piekarniku lub na patelni do uzyskania złotego koloru.
Na grzanki wyłożyć pomidory, oliwki i listki bazylii.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się