Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chowder kukurydziany

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza w puszce 0,5 szklanki
woda 700 ml
udka kurczaka 2 szt
włoszczyzna 1 op
cebula 1 szt
ziemniaki 5 szt
śmietana 30% 0,5 szkl
papryka czerwona 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chowder kukurydziany

Udka porządnie umyć, przełożyć do garnka, zalać 700 ml wody, zagotować.
Warzywa (pomijając paprykę i cebulę), obrać, pokroić w kawałki, wrzucić do garnka, dodając również lubczyk, trochę soli i pieprzu.
Całość gotować 1 godzinę. Wywar odcedzić - mięso z udek pokroić na małe kawałki, marchewkę w plasterki.
Następnie cebulę i paprykę drobno posiekać, zeszklić na patelni. Dodać do odcedzonego wywaru. Na koniec dodajemy kukurydzę (odcedzoną) i ziemniaki obrane, pokrojone w kostkę, całość gotować 15 minut.
Odlać 1 chochlę warzyw, zblendować , wrzucić do wywaru, zagotować. Dodać kurczaka i marchewkę,dolać śmietankę. Gotowe.
Podawać z dużą ilością natki pietruszki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 23.11.2015 13:18
Pyszna zupa.
Futka 23.11.2015 12:32
Bardzo smaczna zupka :)
aginaa 23.11.2015 12:29
musi byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak