Chowder kukurydziany

Chowder kukurydziany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    0,5 szklanki
  • woda

    700 ml
  • udka kurczaka

    2 szt
  • włoszczyzna

    1 op
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • śmietana 30%

    0,5 szkl
  • papryka czerwona

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka porządnie umyć, przełożyć do garnka, zalać 700 ml wody, zagotować.
Warzywa (pomijając paprykę i cebulę), obrać, pokroić w kawałki, wrzucić do garnka, dodając również lubczyk, trochę soli i pieprzu.
Całość gotować 1 godzinę. Wywar odcedzić - mięso z udek pokroić na małe kawałki, marchewkę w plasterki.
Następnie cebulę i paprykę drobno posiekać, zeszklić na patelni. Dodać do odcedzonego wywaru. Na koniec dodajemy kukurydzę (odcedzoną) i ziemniaki obrane, pokrojone w kostkę, całość gotować 15 minut.
Odlać 1 chochlę warzyw, zblendować , wrzucić do wywaru, zagotować. Dodać kurczaka i marchewkę,dolać śmietankę. Gotowe.
Podawać z dużą ilością natki pietruszki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

23.11.2015 13:18
Pyszna zupa.

Futka

23.11.2015 12:32
Bardzo smaczna zupka :)

aginaa

23.11.2015 12:29
musi byc smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat