Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chorizo z fasolą i pomidorami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1/2 sztuki
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
pomidory krojone z puszki 400 gramów
sól do smaku do smaku
oliwa do smażenia
chorizo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Chorizo z fasolą i pomidorami

Kiełbaski pokrój na plasterki i usmaż na oliwie.
W głębokim rondelku usmaż wyciśnięty czosnek, pokrój w kostkę cebulę i również smaż razem. Dodaj przyprawy.
Dodaj fasolę i pomidory i duś prze około 5-10 minut.
Na koniec dodaj usmażone kiełbaski i kukurydzę i podgrzewaj jeszcze przez kilka minut.
Przypraw do smaku.

Podawaj z tortillą lub tacos.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 08.11.2012 22:59
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak