Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chorizo w warzywach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chorizo 250 g
żółtej papryki 1/2
słodkiej kapusty 250 g
cukinii 150 g
kalafior 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chorizo w warzywach

Kroki postępowania

1
250 g chorizo
1 czerwona papryka
1/2 żółtej papryki
250 g kalafiora
250 g słodkiej kapusty
150 g cukinii
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka ostrej papryki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1 szk bulionu warzywnego
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1/3 szk wody do mąki
Chorizo pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki i potem na plasterki. Cukinię pokroić w sporą kostkę i kapustę także w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki a czosnek po obraniu przecisnąć przez praskę. Obie papryki po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię, wrzucić chorizo i podsmażyć bez tłuszczu bo wytopi się z chorizo.
Krok 1 - Chorizo w warzywach foto
2
Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodać wszystkie przyprawy, podlać szklanką bulionu i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw.
Krok 2 - Chorizo w warzywach foto
3
Na koniec mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i całość zagęścić. Zagotować i podawać np. z ugotowanym makaronem.
Krok 3 - Chorizo w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 02.04.2013 17:07
bardzo fajny
idealme 02.04.2013 16:49
ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak