Przepis i sposób przygotowania na: Chorizo w warzywach
Kroki postępowania
1 czerwona papryka
1/2 żółtej papryki
250 g kalafiora
250 g słodkiej kapusty
150 g cukinii
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka ostrej papryki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1 szk bulionu warzywnego
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1/3 szk wody do mąki
Chorizo pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki i potem na plasterki. Cukinię pokroić w sporą kostkę i kapustę także w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki a czosnek po obraniu przecisnąć przez praskę. Obie papryki po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię, wrzucić chorizo i podsmażyć bez tłuszczu bo wytopi się z chorizo.