Przepis i sposób przygotowania na: Choinki muffinki
1. Najpierw margarynę z miodem, cukrem i przyprawą do piernika ucieramy na puszystą masę.
2. Następnie do tego stopniowo wbijamy po jednym jajku cały czas ucierając.
3. Dodajemy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.
4. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy do niej ciasto.
5. Muffinki pieczemy przez około 20-25 minut w 180 stopniach.
6. Z kolei upieczone muffinki odkładamy do wystygnięcia i w tym samym czasie przygotowujemy bitą śmietanę. Śnieżkę wsypujemy do miski, dolewamy mleko i miksujemy na puszystość. Dodajemy barwnik (dajemy go tak aby uzyskać kolor jaki nam się podoba)
7. Muffinki wyjmujemy z formy. Cukrem pudrem obsypujemy muffinki, żeby powstał śnieg.
8. Szprycą z bitą śmietaną wyciskamy stożki formując choineczki.
9. Dekorujemy posypką. Smacznego!