Chocolate Cookies Chunk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • sól

    szczypta
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • margaryna

    150 gram
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • czekolada

    1 tabliczka
  • zapach waniliowy

    6 kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić czekoladę w kostkę,
Utrzeć margarynę z cukrem. Dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, aromat i dobrze wymieszać. Powstała masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany.
Do masy dodać pokrojoną czekoladę.
Z masy formować kulki o średnicy 3-4 cm. (Najlepiej zwilżyć ręce wodą, ciasto wtedy nie przylepi się)
Rozkładać na blaszcze w odległości ok. 5-6 cm.
Piec ok 15-20 min na złoty kolor w temp. 175o (z termoobiegiem).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krakowianka 16.10.2012 10:47
uwielbiam takie ciasteczka !!! pychotka
Mariposas 15.10.2012 20:34
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat