Chocolate Chip Cookies

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier brązowy

    1 szklanka
  • cukier biały

    1 szklanka
  • jajko

    2 jajka
  • mąka

    2,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • czekolada

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę mieszamy z cukrem. Do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dodajemy ubite jajka a następnie resztę składników. Na końcu dodając posiekaną czekoladę. Na blasze wykładamy ciasto z łyżki. Będzie ono lepiące ale nie nie musimy nic z nim robić czy go kształtować. Należy pamiętać jednak o zachowaniu dużych odstępów między ciasteczkami bo będą one się rozlewać przez co nabiorą kształtu ciastka. :) Pieczemy w 175*C około 10 min. Po wyjęciu z piekarnika ciastka będą miękkie. Po kilku minutach stwardnieją.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 01.02.2013 15:53
mmm aż ślinka cieknie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat