Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chmurki schabowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 8 plastrów
jajko 4 sztuki
mąka ok 1,5 szklanki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chmurki schabowe

Kroki postępowania

1
1. Schab myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i rozbijamy.
Krok 1 - Chmurki schabowe foto
2
2. Z każdej strony dokładnie solimy i pieprzymy. Odkładamy na 20 minut do lodówki.
Krok 2 - Chmurki schabowe foto
3
3. Po tym czasie każdy plaster maczamy w jajku i panierujemy w mące. Czynność powtarzamy (schab panierujemy podwójnie). Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 3 - Chmurki schabowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 13.05.2015 16:27
pyszne te chmurki :)
Margo1 13.05.2015 14:40
przepyszny obiadek
Ada-Gaba 12.05.2015 21:44
smaczny obiadek
mysza75 12.05.2015 21:42
jakie fajne jadłam takie same bardzo dobre
Justi2401 12.05.2015 17:57
Już naprawione :)
cukiereczek 12.05.2015 17:40
domowe,smaczne
paulette17 12.05.2015 17:08
Tez tak czasami mam :(
paulette17 12.05.2015 17:08
Ooooo ale smakowicie :) takie kotleciki lubię :))
adelajda 12.05.2015 17:05
dobry obiadek :)
Justi2401 12.05.2015 16:39
Oczywiście w składnikach pisałam też że 8 plastrów schabu, nie wiem czemu się nie wczytało :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak