Chłopskie jadło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    3 sztuki
  • boczek wędzony

    20 dag
  • cebula

    3 szt
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w plasterki lub w kostkę. Boczek kroimy w grubszą kostkę a cebulę w piórka. Boczek podsmażamy chwilę na patelni gdy się lekko stopi dodajemy cebulę i kiełbasę. Wszystko razem smażymy aż cebula się zeszkli i doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 20.02.2016 00:18
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat