CHŁODNIK ZE SZCZAWIU Z JAJKAMI I SZPINAKIEM

CHŁODNIK ZE SZCZAWIU Z JAJKAMI I SZPINAKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    1 l.
  • śmietana

    1 szkl.
  • szczaw

    - -
  • bulion drobiowy

    2 szkl.
  • szpinak

    5 dag.
  • koperek posiekany

    - -
  • szczypiorek posiekany

    - -
  • sól

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać i posiekać. Szczaw oraz szpinak oczyścić, zalać bulionem i ugotować a następnie przetrzeć przez sitko.

Do schłodzonego mleka dodać śmietanę oraz przecier, ubić trzepaczką, dodać jajka, szczypiorek, koperek, sól i cukier do smaku.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat