Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHŁODNIK ZE SZCZAWIU Z JAJKAMI I SZPINAKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 l.
śmietana 1 szkl.
szczaw - -
bulion drobiowy 2 szkl.
szpinak 5 dag.
koperek posiekany - -
szczypiorek posiekany - -
sól - do smaku
cukier - do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: CHŁODNIK ZE SZCZAWIU Z JAJKAMI I SZPINAKIEM

Jajka obrać i posiekać. Szczaw oraz szpinak oczyścić, zalać bulionem i ugotować a następnie przetrzeć przez sitko.

Do schłodzonego mleka dodać śmietanę oraz przecier, ubić trzepaczką, dodać jajka, szczypiorek, koperek, sól i cukier do smaku.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak