Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z winogron

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona białe 1 kg
chleb tostowy 4 kromki (lub chrupki)
kefir 1 szklanka
migdały 2 łyżki mielonych
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
listki melisy

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z winogron

Kroki postępowania

1
Winogrona umyć i za pomocą noża wyciągnąć pestki. Można też użyć winogron bezpestkowych.
Krok 1 - chłodnik z winogron foto
2
Chleb tostowy lub chrupki namoczyć w kefirze lub mleku.
Krok 2 - chłodnik z winogron foto
3
Winogrona, namoczony chleb, migdały, kilka listków melisy (lub inne zioła), sól i pieprz umieścić w blenderze i dobrze zmiksować, tak żeby kawałki skórek były jak najmniej wyczuwalne. Całość dobrze schłodzić. Można podawać udekorowane octem balsamicznym, świeżo zmielonym pieprzem i melisą.
Krok 3 - chłodnik z winogron foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 25.07.2014 07:22
woow! chłodnik z winogron? świetny pomysł!
Wiktoria29 23.07.2014 20:56
bardzo fajny chłodnik
Edith85 23.07.2014 20:51
super przepis, też jestem ciekawa smaku
caralajna 23.07.2014 20:21
przepis dostałam od znajomej, a ona robiła ten chłodnik na warsztatach kulinarnych. pieczywem chrupkim zastąpiłam pieczywo tostowe, z tostowym pewnie trochę inaczej smakuje :) ale nie miałam pod ręką. też byłam ciekawa smaku.
Ada-Gaba 23.07.2014 19:11
świetny pomysł na pyszny chłodnik
Christopher 23.07.2014 17:33
Ciekawy chłodnik.
cukiereczek 23.07.2014 17:31
ciekawa jestem jak smakuje
Beata999 23.07.2014 17:30
Interesujący,szczególnie z chlebkiem chrupkim.Tostowy mniej mi pasuje.
fotoviderek 23.07.2014 17:09
Super danie na upały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak