Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z maślanki i szczawiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 15 dag
olej 1 łyżka
maślanka pół litra
sól
cukier
szczypiorek posiekany 1 łyżka
koperek posiekany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z maślanki i szczawiu

Szczaw dokładnie umyć, udusić z olejem i pół szklanki wody. Miękki przetrzeć przez sito i ostudzić. Połączyć z bulionem i maślanką ubitą trzepaczką. Doprawić solą i cukrem. Podawać posypany szczypiorkiem i koperkiem oraz z jajkiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 04.03.2011 09:34
super polaczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak