Chłodnik z maślanki i szczawiu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    15 dag
  • olej

    1 łyżka
  • maślanka

    pół litra
  • sól

  • cukier

  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • koperek posiekany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczaw dokładnie umyć, udusić z olejem i pół szklanki wody. Miękki przetrzeć przez sito i ostudzić. Połączyć z bulionem i maślanką ubitą trzepaczką. Doprawić solą i cukrem. Podawać posypany szczypiorkiem i koperkiem oraz z jajkiem na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 04.03.2011 09:34
super polaczenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat