Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kefir
1 l. -
koper
- - -
szczypior
- - -
jajko
4 sztuki -
papryka czerwona
4 sztuki -
woda
0,5 l. -
ogórek
4 sztuki -
papryka
- do smaku -
pieprz
- do smaku -
sól
- do smaku -
natka pietruszki
- -
Sposób przygotowania
Ogórki obrać, pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, posiekać.
Zieleninę dokładnie umyć i bardzo drobno posiekać.
Do głębokiego garnka dodać kefir oraz wodę, bardzo dokładnie rozmieszać.
Dodać wszystkie warzywa oraz jajka. Przyprawić solą, pieprzem, papryką.
Całość dokładnie wymieszać.
Schłodzić przed podaniem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się