Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z gotowanych buraczków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt,
jogurt naturalny 500 ml,
sól i pieprz do smaku
ocet jabłkowy 3 - 4 łyżki,
cukier szczypta
ząbki czosnku 2

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z gotowanych buraczków

Buraki dokładnie oczyści, umyć a następnie ugotować do miękkości.

Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Dodać 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku.

Doprawić solą,pieprzem,cukrem, oraz octem jabłkowym lub octem 10 %.

Wymieszać a następnie włożyć do lodówki na 20 minut.

Wyjąc dodać jogurt naturalny ponownie wymieszać do połączenia składników.

Gotowy chłodnik włożyć na 1 godzinę do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:28
Lubię chłodnik.
Bożena Matuszczyk 17.09.2017 00:06
Dziękuję ;)
jejkuchnia 16.09.2017 06:56
Ładnie wygląda. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak