Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z czerwonej porzeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona porzeczka 300 g
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
jogurt naturalny 400 ml
śmietana 30% 100 ml
biszkopty podłużne

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z czerwonej porzeczki

Porzeczki umyć, oczyści i przełożyć do garnka. Dodać cukier oraz cukier waniliowy. Całość zalać szklanką wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 2 minuty. Zupę ostudzić, na następnie zblendować i przetrzeć przez sito aby usunąć ziarenka. Dodać jogurt naturalny oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę.
Chłodnik podawać z biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 17.08.2017 09:47
Ciekawy przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak