Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z buraczków

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
bulion warzywny
jogurt naturalny 1 l
sól i pieprz
cukier 1 łyzka
ocet 1 łyżka
jajko 4 sztuki
koperek 1 garść
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z buraczków

Botwinkę myjemy, obieramy buraczki i kroimy w drobną kosteczkę. Zalewamy bulionem, ale nie za dużo tak, aby tylko przykryć botwinkę. Dodajemy pieprz, cukier, ocet i doprawiamy solą. Gotujemy do miękkości i studzimy. Do ugotowanej botwinki dodajemy drobno posiekany koperek, pokrojoną w małe kawałeczki rzodkiewkę i jogurt. Dokładnie mieszamy. Połowę ugotowanych na twardo jajek kroimy w kosteczkę i dodajemy do chłodnika. Doprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Pozostałe jajka dzielimy na ćwiartki i układamy na wlanej do miseczek zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.09.2015 10:57
ale mi narobiłaś smaku :-) , super się prezentuje :-)
gusia1000 30.09.2015 00:26
Super zupa.
IKrakowianka 29.09.2015 19:32
bardzo apetyczny chłodnik
eliza135 29.09.2015 18:23
smaczna taka zupka
cukiereczek 29.09.2015 17:30
super zupa na ciepłe dni
gosia561 29.09.2015 17:19
cudowna letnia zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak