Chłodnik z buraczków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłego mleka

    1,5 l
  • ogórki

    2 szt.
  • pęczek szczypiorku

  • sól

  • botwinka

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane buraki kroimy w słupki, a botwinę siekamy. Zalewamy wodą i gotujemy 15 minut. Studzimy. Do garnka z burakami wlewamy mleko.Ogórki kroimy w krótkie słupki. Koper i szczypior siekamy. Dodajemy do burków. Przyprawiamy do smaku i mieszamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 17.01.2011 08:08
bardzo lubie
gusia1000 13.11.2010 20:12
Super zupa.
noculos 22.09.2010 11:41
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat