Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z botwinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

peczek botwinki
ogórek 2
sok z cytryny 2 łyżeczki
kefir 3/4 litra
śmietana 12% 1 szkl
koncentrat z buraków 4 łżki
szczypior 1/2 pęczka
koper świeży 1/2 pęczka
jajko ugotowane na twardo 4
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z botwinki

botwinkę grubo kroimy i gotujemy w małej ilości wody . skrapiamy sokiem z cytryny mieszamy ze śmietaną i kefirem oraz koncentratem buraczanym dodajemy posiekany szczypior oraz ogórki drobno pokrojone mieszamy doprawiamy dodajemy jajko i koper

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.06.2013 21:16
bardzo dobry szczególnie w upalne dni :)
Gonia555 30.08.2011 21:53
pychaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak