Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1/2 pęczka
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa 1
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
jogurt naturalny 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki

Botwinkę umyć. Buraczki pokroić w kostkę, a listki posiekać. Wrzucić do garbka i zalać pól litrem wody, dodać kostkę rosołową i posiekany czosnek. Doprawić do smaku. Gotować do miękkości buraczków. Zdjąć z ognia i wystudzić. Dodać posiekany koperek i szczypiorek, wlać jogurt i wymieszać. Podawać schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 21.07.2015 07:24
przepyszny chłodnik
Bernadeta1 11.07.2015 21:09
uwielbiam taki chłodnik
jagoda5913 11.07.2015 14:50
Pycha lubię takie dania
Łukasz15 11.07.2015 13:38
Super na upalnie dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak