Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z botwinki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
rzodkiewka 1 peczek
kefir 800 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
ogórek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z botwinki

Botwinkę oczyścić. Pokroić.

Do rondelka wlać niewielką ilość wody, zagotować w nim botwinkę. Zdjąć z ognia i przestudzić.

Do schłodzonej botwinki wlać kefir, pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę, ogórek, koperek i jajka. Doprawić solą i pieprzem.

Zupkę wstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać w schłodzonych miseczkach z dodatkiem młodych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 23.06.2013 20:34
przepyszny na gorące dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak