Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

peczek botwinki
pęczek koperku
ogórek sałatkowy
kefir
sok z cytryny 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki

Buraczki umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Umyte liście botwinki drobno pokroić. razem z buraczkami przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem tak aby ledwo przykrywało warzywa. Dodać sok z cytryny i gotować ok 10 minut aż zmiękną. Ostudzić.
Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, koperek posiekać. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły. Podawać z jajkiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 30.10.2013 22:40
fajny przepis
Ada-Gaba 13.06.2013 14:20
piękny kolor, elegancko podane
alaaa 07.06.2013 21:30
idealny kolor i smaczna zupka
Róża1 25.05.2013 23:34
na czasie, super zupka:-)
Rossie 21.05.2013 14:34
czekam na swoją botwinkę, bo dopiero powschodziła w ogrodku, nie mogę się doczekać takich pysznych chłodników. Ach :)
Megg 21.05.2013 14:34
pyszny na gorące dni :)
IwonaDD 21.05.2013 14:12
piękny kolor i podanie
KasiaK90 21.05.2013 13:44
uwielbiam chłodniki zwłaszcza takie :)
idealme 21.05.2013 13:34
chętnie spróbuję zrobić w domu, ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak