Chłodnik truskawkowy

Chłodnik truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kg
  • jogurt truskawkowy

    1 szkl
  • wino czerwone

    1/2 szkl
  • miód

    2 łyżki
  • cukiwr waniliowy

    1 łyżka
  • Biszkopty

    1 paczka
  • cukier puder

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek. Do rondla wlać wino, dodać miód i gotować około 5 min. Następnie dodać truskawki i gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia, ostudzić. Do ostudzonych truskawek wlać jogurt, wsypać cukier waniliowy i zmiksować. Przyprawić do smaku cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Odłożyć na chwilę do lodówki. Podawać z biszkoptami lub krakersami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

30.11.2013 09:33
bardzo ciekawy

IlonaAlbertos

10.05.2013 21:49
Smaczny chłodnik.

Kopiko1983

28.09.2011 06:38
Pychota!

IKrakowianka

25.09.2011 08:33
pyszności

novita26

23.09.2011 08:22
super

novita26

22.09.2011 08:44
mniam

novita26

22.09.2011 08:44
mniam

novita26

22.09.2011 08:44
mniam

Iwusia

21.09.2011 22:41
Ale apetyczny !!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat