Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
woda 1.5 litr
cukier 5 łyż
mąka ziemniaczana 2 łyż
śmietana 2/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik truskawkowy

Truskawki obierz i umyj. 1/4 owoców pokrój w średniej wielkości kostkę, odłóż je pod przykryciem. Resztę truskawek wrzuć do gotującej wody z dodatkiem cukru. Gotuj w wodzie z cukrem i mąką ok 15 minut, przestudź i dokładnie zmiksuj. Dodaj odłożone truskawki i krótko zagotuj. Zupę całkowicie schłodź i przelej do miseczek. Podawaj ze śmietaną lub dodatkiem makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak